Friday, 13 June 2008

I've been tagged!

Tagged by: Badrul Aini >> Nurul Iman >> Maimanah

I've watched a programme at astro where a research has been done to see some habits of university students and here are the top 10:


sleep
makan maggi
stay up
last minute assignment
dating
main game
tgk movie
afraid of seeing the lecturer for CH
lazy to wake from sleep
last minute study


********************************

1. sleep
Klu hari yg ade kat bilik, lps lunch mesti siesta. Tp orang siesta kejap je, kite ni sampai ke petang. Mana x gemuk.... haih...


2. makan maggi
Suka. Sgt suka. Masa kat UKM dulu boleh dikatakan staple food. Now kat Makassar, xde Maggi kat sini. Yg adenye Indomie, tp kite prefer Kare, enak sih. Indomie yang best nye mi goreng die... and iklan die


Paling suke yg part org Bali nyanyi.
"dados manten i rage malenan..."


3. stay up
X suka stay up & mmg x berbakat pun. Masa matrik selalu tido awal, menyebabkan asik ketinggalan dgn gossip2 terkini yg hangat. Skrg ni pun selalu tido awal


4. last minute assignment
Time-time last minute la paling byk idea bernas. Klu buat awal-awal, kurang "omph"!


5. dating
Oh, selalu! Kadang-kadang date dgn Zoro si rambut ijau, kadang-kadang ngan nakama die yg nama Franky si rambut biru. Baru-baru ni asik dating dgn Tamaki Hiroshi. Sebelum tu dgn Tamayama Tetsuji


6. main game
The Sims! Addictive & memberat kan computer


7. tengok movie
Kalau Cinema 21 ada club, dah lama jadi ahli. Time UKM dulu pun selalu menyalahgunakan student card utk dptkan discount kat GSC & TGV. Hehee =D =D =D =D
Klu malas nak kuar jauh-jauh, no problem. Ada Cinema D312, dgn surround sound system
;P


8. afraid of seing the lecturer for CH
Uhm... watzat?


9. lazy to wake from sleep

Biase lps subuh tido balik. Klu hari yg ade class kul 7.30, set jam kul 6 tp nak bangun liat nak mampos. Hari yg xde class pagi, x set jam tapi automatic bangun kul 6 & x dpt tido balik. Haih...


10. last minute study
Lagi lambat study, lagi fresh. Tak ke?

********************************

Yay! 8 out of 10.
Now, tag org lain plk. But who? Most of my friends have already finished studying. They are too busy with work, family or kids to maintain a blog or read blogs.

Emmm... emmm... emmm...
Ok lah. I tag...

  • Aishah
  • Nadiah Alwi
  • Noriza
  • Hasmin
  • Miza

Happy Tagging!

4 comments:

Nurul Iman Abdul Rahim said...

Salam akak...
comellah...paling comel yg maggi dan bangun pagi tu...huuuu

Nur Afni Idayu said...

Alahai, Wani...awak dah membuatkan saya menggamit kerinduan saat2 di UKM...huhuhuhuhu....love so much UKM!!!huhuhuhu, rindu gak makan maggi rendam dengan air panas je,hahahaha....kerja underground,upss....hehehehe...pastu outing ngan wani dan ain sama2 naik komuter...hhuhuhuhuhuhuhu....rindunya!!!!!

pastu terinngat gak malasnya nak bangun pagi kelas pukul 8 pagi...terutamnya mikrobiologi!!!tensen2...

Nur Afni Idayu said...

hm, lupa nak taip tadi...exited sangat dengan blog wani,hehehe....jangan risau la wani...itu adalah stigma yang begitu sinonim sekali dengan semua yang pernah bergelar pelajar....jangan risau, pasti Wani akan alami anjakan paradigma yang org kata wow!!! lepas tamat belajar nanti....sudah pastinya nanti, wani akan terasa begitu indahnya saat2 menjadi seorang pelajar, tak kirala masa bila2 pun...di sekolah,matrik mahupun di universitas...

Badrul Aini Sha'ari said...

8. afraid of seing the lecturer for CH

CH 2 consultation hours... time lecturer kite free la, kalau ade masalah pape time 2 la dtg jmpe die

 

designer : anniebluesky : www.bloggeruniversity.blogspot.com